BIO

 

Wie van muziek houdt, kent waarschijnlijk drummer Bert Huysentruyt. Nathalie Meskens kondigde hem op Dranouter Aan Zee aan als de meest gevraagde drummer van Vlaanderen en Helmut Lotti noemt hem een geniale muzikant die bruist van de ideeën en het spelplezier. Dat ook anderen dit is opgevallen bewijst de lijst met bands die met Bert samen werkten. Bert was vaste drummer bij Gorki, speelde oa. bij Lady Linn & Her Magnificent Seven, Guido Belcanto, Het Zesde Metaal, Nathalie Meskens, Pieter Embrechts, Buurman, Helmut Lotti, De Post, Dijf Sanders, Daddy’s Darlings, Eddy et Les Vedettes.

Momenteel toert hij met Lenny & De Wespen.

Na zijn afstuderen aan het Conservatorium in Antwerpen kreeg Bert ook het acteursvirus te pakken in ‘Donkisjot’ van Het Toneelhuis en Theater Stap. Een weg die hij verder in sloeg met (internationale) producties van Jan Fabre ‘Orgy of Tolerance’, Het Paleis ‘Sunjata’ en Bronks ‘Alias de Wanprater’.

Sinds kort is Bert ook met grote regelmaat op het scherm te zien in tv-series zoals Zingaburia, Kosmoo, Auwch_, Vermist, Quiz me Quick, De Zonen van Van As,… en in de films The Broken Circle Breakdown, J. Kessels (NL).